Artikkel/Talere og artister på Bedehusfestivalen

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Her kan du lese mer om våre talere og artister på festivalen!

Torsdag 24.august:

Kl.18.00 i storsalen: Møte med Rune Tobiassen og sang av sanggruppen Mannevær

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Rune Tobiassen er pastor i Frikirken, høgskolelektor på NLA Høgskolen og leder for Fellesmøtene i Kristiansand. Rune brenner for å gi ærlige svar i møte med ærlige spørsmål til kristen tro. Nylig har han gitt ut boken «17 grunner til at jeg er kristen», og på møtet forklarer han oss hvilke gode grunner det er til å tro, et spennende tema enten du tror eller bare er nysgjerrig på hvordan det er mulig å tro.

Mannskoret Mannevær fra Mandal startet våren 2007 og har et bredt repertoar som spenner fra salmer og gospel, til barbershop, pop og viser. Vi gleder oss til å høre dem!

Kl. 20.00 i storsalen: Konserten «Elvis og Kongen» med Renate og Morten Gjerløw Larsen sammen med musiker Trond Gilberg

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Renate & Morten Gjerløw Larsen er blant de mest kjente «sang-ekteparene» på Østlandet. For 8 år siden ble de begge frelst, reist opp av Jesus etter mange år med tunge og mørke tider. I mange år har de nå reist rundt og underholdt folk med både sang, musikk og sterke historier fra sitt eget liv.

Med seg har de musiker Trond Gilberg, og sammen skal de holde konserten «Elvis & Kongen». Et konsept hvor disse tre: Renate, Morten og Trond, spiller og synger Elvis` hits samtidig som de forteller historien om den største av dem alle. Altså ikke bare historien om Elvis, men Elvis sitt liv sett i kristent perspektiv. Elvis var en troende mann som ba til Gud for sine kollegaer og venner. Han ble titulert som «Kongen» EN gang av en kollega, og da svarte Elvis: Jeg har aldri vært noen konge. Det fins bare èn Konge; og han heter Jesus Kristus!

«Elvis & Kongen» har totalt blitt spilt for 18 fulle hus iløpet av bare ett år. I 2023 skal denne forestillingen ut på turnè i Norge, bl.a. til Finsland!

 Fredag 25.august

 Kl. 11.00 i storsalen: Formiddagstreff med Sten Sørensen

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Sten Sørensen er pastor, forfatter og teolog. Han er hovedpastor i misjonskirken Stavanger, og har skrevet over 30 bøker. Han kommer til formiddagstreff for å holde appell. Det blir også god mat, utlodning og sosialt.

 

Kl. 19.15 – 23.00 på utescenen:

Konserter:

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Salem Gospelkor holder til i Salem Kristiansand, og er et gospelkor bestående av 50 sangere og fullt band. Her ligger alt til rette for en kjempeflott gospelkonsert!

Talere og artister på Bedehusfestivalen

 

Elin, Thomas, Anne Marie og Arnold Børud. Børud er et kjent navn for mange, og Arnold er selve hjørnesteinen i den musikalske Børudslekta. Vi kjenner dem fra “Børudgjengen” og “Arnold B-family". Sammen med familie har de hatt konserter i generasjoner. Det blir en helaftens Børudkveld med mye kjente slagere for liten og stor! 

Talere og artister på Bedehusfestivalen

 

Lisa Børud er kjent som barnestjerne og var sist på Bedehuset i Finsland på barnefestivalen i 2006. I oppveksten har hun hatt mange konserter, før hun i senere tid også er kjent fra Stjernekamp i 2017 og Melodi Grand Prix i 2020. Hun kommer til festivalen med fullt band og skal holde konsert på utescenen fredag kveld. Det blir gøy!

Appeller fredag:

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Pål Helmersen er utdannet pastor og har mangeårig erfaring som gatemisjonær og som ungdomspastor i Misjonskirken Norge og i Pinsebevegelsen. Han er i dag forkynner i mange ulike sammenhenger. Pål har en sterk livshistorie. Etter turbulente barne- og ungdomsår søkte han etter hvert mening i ny-åndelige miljøet. "Jeg lette og lette, men på alle de gale stedene, jeg var sannhetssøkende, men det falt meg aldri inn at den tradisjonelle "Jesus" kunne være svaret" 22 år gammel opplevde han likevel å ta i mot Jesus. Pål blir også med på hengekøyecamping kl.23.00 der han forteller sitt vitnesbyrd.

Talere og artister på Bedehusfestivalen

 

Nils Kåre Strøm er mangeårig forkynner i NLM og har stått i mange vekkelser. For tiden er han aktiv i Bedehuskanalen, og er bosatt på Flekkerøy.

 

Lørdag 26. august:

Kl. 11.00 i storsalen: Møte med Nils Kåre Strøm og Tom Gabrielsen.

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Nils Kåre er mangeårig forkynner i NLM og arbeider for tiden med bedehuskanalen. Med på møtet har vi også Tom Gabrielsen fra Kristiansand som skal synge for oss sammen med sine faste musikere Helge Johannesen og Steinar Nedland.

Kl. 12.00 på utescenen: Familiemøte med Kåre Skuland

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Kåre Skuland er firebarnsfar, forfatter og barneleder. Opprinnelig fra Kristiansand, men bor nå i Oslo. Han og kona Janne har produsert flere barneopplegg som er i bruk i mange kirker og bedehus rundt om i landet. For de som har vært innom sommerstevne i Sarons Dal, er det verdt å nevne at Kåre er hjernen bak "Lykkeborg". På familiemøtet på festivalen vil det bli både sang, skuespill og andakt! Kåre arbeider også med appen Jesus Kidz, en plattform til menigheter hvor man kan få opplegg, tips og undervisning til barne- og ungdomsarbeidet. Kåre brenner for å gi Jesus til barna! Kl.18.45 holder han også seminar i storsalen om Jesus Kidz og forteller mer om dette.

Kl. 15.00 på utescenen: Trylleshow med Hartvig Kloster

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Hartvig Kloster er både tryllekunstner, illustratør og gateevangelist. Hartvig er opprinnelig fra Danmark, men har viet livet sitt for å formidle de gode nyhetene om Jesus i Norge. Hartvig kommer med team fra organisasjonen Open Air Campaigners, hvor han er daglig leder. OAC er en tverrkirkelig misjonsorganisasjon som arbeider for å bringe evangeliet ut til nordmenn som ikke tror på Jesus og utruster menigheter og enkeltpersoner til evangelisering. Hartvig med flere vil delta på festivalen med barneopplegg, seminarer og trylleshow.

 

Kl.17.00 ved utescenen: Middagssalg og musikk av Blue Corner Street Band

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Lørdag kl.17.00 er det duket for middagssalg og livemusikk fra utescenen. Da er vi så heldige at vi kan få høre Blue Corner Street Band! Bandet har hatt flere konserter på bedehuset tidligere og vi får blant annet høre Hilde Charlotte og Thor Solberg som bor i Finsland. Vi gleder oss!

 

Kl. 19.15-23.00 på utescenen:

Konserter:
 

 

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Anne Lise Haddeland er oppvokst i Eiken og har alltid vært glad i sang og musikk. Hun har en helt nydelig sangstemme og skriver noen utrolig flotte sanger. Flere av disse kan du høre på Spotify!

 

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Justified er et countryband med flinke musikere fra indre Agder, de har gitt ut albumene «Gå i tro» og «Englevakt», og i år har de faktisk 10-års jubileum som band! Vi er så heldige å ha hatt besøk av bandet flere ganger tidligere på bedehuset, og nå gleder vi oss ekstra til å høre dem på utescenen.

 

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Erlend Gunstveit ble oppdaget gjennom sin deltakelse i TV-suksessen “The Voice” på TV2, hvor han sammen med sin mentor Matoma vant 2021-sesongen som slo alle stemmerekorder. Erlend liker seg i countrysjangeren, og er kjent for sin dype røst, sitt omfangsrike stemmeregister og sin formidlingsevne. Han kommer med fullt band for å holde konsert!

Appeller lørdag:

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Åge Nygård er pastor i Norkirken Mandal og er bosatt i Konsmo. Han har også jobbet mange år som barne- og ungdomssekretær og forkynner i IMF Sør. Han har vært særdeles aktiv i leirarbeid for barn og unge og brenner for at folk skal få møte Jesus. 

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Alexis Lundh er leder for HeltFri.net, et arbeid i Tro og medier. Han jobber aktivt for å sette kommende generasjoner fri til å forstå, tro og leve en bedre historie om kropp, identitet og seksualitet. Han står også for to av seminarene på lørdagen.

Kl. 23.00 i storsalen: Quizkveld og musikk ved Bedehusmann

Talere og artister på Bedehusfestivalen

Den humoristiske sanggruppa Bedehusmann er en gjeng unge gutter fra Vennesla som blant annet synger gode gamle bedehussanger. De vil delta med sang på Ungvoksen sin quizkveld som tar til etter konsertene er ferdig på lørdagskvelden. Quizen er åpen for alle. Dette blir gøy!

Søndag 27.august:

Kl.11.00 ved utescenen: Gudstjeneste ved Svein Arve Egeland og sang av The Strangers

Svein Arve Egeland er prest i Finsland og vil avrunde festivalen med å fokusere på det håpet vi har i eie som kristne. Et håp som gjør at vi holder motet oppe i vanskelige tider og et håp for evigheten. På gudstjenesten spiller også vårt eget husband The Strangers.

Under gudstjenesten blir det eget barneopplegg ved Open Air Campaigners. Etter gudstjenesten blir det kirkekaffe med salg av lapper og kaffi, lotteritrekning og søndagsskolens sporløp for hele familien.

Powered by Cornerstone